Hallo toekomst:

Panasonic lanceert nieuwe K- en L-generatie lucht-waterwarmtepompen
 
Met de stijgende energieprijzen is de vraag naar efficiënte verwarmings- en koeloplossingen groter dan ooit. Panasonic speelt hierop in met een uitbreiding van zijn Aquarea lucht-water warmtepompen. De Aquarea-productreeks omvat twee nieuwe producten: de Aquarea K- en L-generatie.

De Aquarea K- en L-generatie zijn de nieuwste innovaties die Panasonic op de markt brengt. De producten zijn volledig in lijn met de visie van Panasonic voor het creëren van technologieën die een duurzame maatschappij ondersteunen.

De Aquarea K-generatie maakt gebruik van het koudemiddel R32, wat het een uitstekende keuze maakt voor nieuwbouwwoningen. De Aquarea L-generatie maakt gebruik van het natuurlijke koudemiddel R290, dat een Global Warming Potential (GWP) van slechts 3 kent. R290 maakt tapwater tot 75°C mogelijk, zelfs bij buitentemperaturen tot -10°C. Het is daarmee bij uitstek geschikt voor renovatie- en modernisatieprojecten waarbij een hoge temperatuur een vereiste is.

Beide generaties leveren indrukwekkende energieprestaties. Ook bieden zij praktische voordelen zoals een zeer stille werking. De geluidsproductie is met 8dB(A) gereduceerd ten opzichte van eerdere modellen. Ook bieden de Aquarea K- en L-generatie hoge prestaties, wat grotere besparingen mogelijk maakt. De units bieden een verbeterde SCOP tot 5.12.

Bekijk ook de video, die zowel de Aquarea K- als L-generatie introduceert.